Μονώσεις – Υγρομονώσεις

Μονώσεις – Υγρομονώσεις

Η μόνωση είναι οποιοδήποτε υλικό που χρησιμοποιείται για να γεμίσει τα διαστήματα (μικρά κενά, ρωγμές, δυσπρόσιτες θέσεις πίσω από τους τοίχους) του κτιρίου για να μειώσει είτε τη ροή θερμότητας από το εσωτερικό του κτιρίου προς το εξωτερικό και το αντίθετο, είτε για να στεγανοποιήσει το κτίριο προστατεύοντας το από την υγρασία. Υπάρχουν διάφοροι τύποι μόνωσης συμπεριλαμβανόμενης της ηχομόνωσης, της ηλεκτρικής μόνωσης, της θερμομόνωσης και της υγρομόνωσης.

Συγκεκριμένα και όσον αφορά τις μονώσεις ταρατσών αυτές μπορούν να προσφέρουν εξοικονόμηση έως και 65% στην κατανάλωση ενέργειας, αφού το χειμώνα η ταράτσα ευθύνεται για το μεγαλύτερο ποσοστό απώλειας ζέστης στο σπίτι σας γιατί είναι συνεχώς εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες. Ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες, οι μεγάλες θερμοκρασίες καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας δυσχεραίνουν τη διαβίωσή σας. Μια σωστή μόνωση ταράτσας δημιουργεί ένα προστατευτικό κέλυφος προσφέροντας ιδανικές συνθήκες θερμικής άνεσης. Το χειμώνα θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το νοικοκυριό σας πιο ζεστό και το καλοκαίρι πιο δροσερό.

Επίσης οι μονώσεις, προσφέρουν 100% προστασία από την διείσδυση του νερού. Οικοδομές χωρίς στεγανοποίηση στην ταράτσα, παλαιότερες αλλά και σύγχρονες, έρχονται συχνά αντιμέτωπες με το πρόβλημα της υγρασίας. Η απροστάτευτη πλάκα διαβρώνεται με τον χρόνο και δημιουργούνται προβλήματα από την διείσδυση του νερού, όπως: αποχρωματισμοί, λεκέδες, φουσκώματα, ρωγμές, αποκολλήσεις σοβάδων κ.α.

Μια καλή μόνωση θωρακίζει την οροφή του ακινήτου σας από τους μύκητες (μούχλα) η οποία εμφανίζεται κατά την διάρκεια του χειμώνα, σε κατασκευές χωρίς σωστή θερμομόνωση και κυρίως μέσω του πιο αδύναμου μονωτικά σημείου της οικοδομής. Η μούχλα είναι άσχημη αισθητικά, αλλά και επικίνδυνη για την υγεία σας, καθώς παράγει μια σειρά από επιβλαβείς ουσίες, που επιβαρύνουν αναπνευστικές παθήσεις και αλλεργίες. Η συνεχής έκθεση σε περιβάλλον με μούχλα μπορεί να ερεθίσει τα μάτια, τους πνεύμονες, την μύτη, το δέρμα και τον λαιμό.

Επικοινωνία

Συμπληρώστε τη φόρμα και ένας από τους συμβούλους μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.